Ιστορικό

Οι ξενοδοχειακές, τουριστικές και οικιστικές επενδύσεις της οικογένειας του Πλάτωνα Λεμονόπουλου ξεκίνησαν πριν περίπου 70 χρόνια.

Ο Πλάτων Λεμονόπουλος είχε επενδύσει σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας την δεκαετία του 1960 (Ξενοδοχείο Ευριπίδης). Ως ο πρώτος ξενοδόχος με καταγωγή από την Πιερία, ασχολήθηκε επίσης με τουριστικές - οικιστικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, ίδρυσε τον οικισμό «Ολύμπια» αριστερά της παραλίας το 1958, ενώ το 1964 ίδρυσε τον τουριστικό οικισμό της «Ολυμπιακής Ακτής» Κατερίνης. Πέραν από ιδρυτής της «Ολυμπιακής Ακτής» υπήρξε και ευεργέτης της, με μεγάλη δωρεά 100 στρεμμάτων προς τον Δήμο Κατερίνης, προκειμένου να κατασκευαστούν παιδικές χαρές, πάρκα, πλατεία, εκκλησία, δρόμοι κλπ. στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής.

Μετέπειτα ο υιός του Χρήστος Λεμονόπουλος κατασκεύασε το ξενοδοχείο Hotel Platon Beach στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής.

Από εκεί και πέρα η οικογένεια του Χρήστου Λεμονόπουλου ανέλαβε τις πρωτοβουλίες των εταιριών και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία διάφορες άλλες Τουριστικές και Ξενοδοχειακές επενδύσεις μέχρι και σήμερα.
career